POLITYKA PRYWATNOŚCI I PLIKÓW COOKIES

 

1. INFORMACJE OGÓLNE

1. Sklep internetowy Pracownia Dotyk Kreacji działa zgodnie z wymogami Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. „O ochronie danych osobowych”  (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. „O świadczeniu usług drogą elektroniczną” (Dz. U. z 2002 r. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

2. Właścicielem sklepu i administratorem danych jest Anna Sornek prowadzącą działalność gospodarczą pod firmą Pracownia Dotyk Kreacji Anna Sornek z siedzibą przy ul. Rolna 31, 43-100 Tychy, NIP 6462331295, REGON 363433427, adres poczty elektronicznej: sklep@dotyk-kreacji.pl, zwanego dalej Sprzedającym/Usługodawcą.

3. Użytkownik korzystający ze strony sklepu internetowego jednocześnie wyraża zgodę na zasady zawarte w niniejszej Polityce prywatności.

4. Polityka prywatności stanowi integralną część Regulaminu sklepu internetowego.

2. DANE OSOBOWE

1. Użytkownik dobrowolnie wyraża zgodę na przetwarzanie jego danych osobowych w celu prawidłowego świadczenia usług drogą elektroniczną, rejestracji konta w sklepie internetowym, zawarcia umowy sprzedaży i/lub umowy o wykonanie usługi i realizacji zamówienia.

2. Sprzedający zobowiązuje się do ochrony danych osobowych, które traktuje poufnie i nie udostępnia osobom trzecim. Dla potrzeb realizacji wysyłki zamówionego towaru dane osobowe mogą być udostępnione Poczcie Polskiej i firmom przewozowym.

3. Użytkownik ma prawo wglądu do treści swoich danych osobowych, ich poprawiania, zmiany, czy usunięcia.

4. Użytkownik może również wyrazić dodatkową zgodę na otrzymywanie od Sprzedającego materiałów reklamowo-promocyjnych, w tym biuletynu handlowego.

3. PLIKI COOKIES

1. Pliki cookies (ang. ciasteczka) to dane informatyczne, w szczególności małe pliki tekstowe, tworzone przez stronę internetową, a następnie zapisywane na urządzeniu końcowym Użytkowników (np. komputerze, tablecie lub telefonie) podczas jej przeglądania.

2. Podczas przeglądania strony sklepu internetowego, stosownie do udzielonej zgody i konfiguracji przeglądarki, na komputerze Użytkownika (lub innym urządzeniu końcowym) może zostać zapisany jeden lub więcej plików cookies.

3. Sklep internetowy używa tymczasowych plików cookies wyłącznie do prawidłowego utrzymywania witryny, dostosowania zawartości strony internetowej do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze strony.

4. Pliki cookies mogą być również wykorzystane do gromadzenia anonimowych danych statystycznych, pozwalających zrozumieć w jaki sposób Użytkownik korzysta ze strony internetowej, co umożliwia ulepszanie jej struktury i zawartości.

5. Możliwa jest konfiguracja aktualnie używanej przeglądarki internetowej w sposób, który zablokuje zapisywanie plików cookies dla wybranych lub wszystkich stron internetowych.

6. Całkowite wyłączenie stosowania cookies może wpłynąć na niektóre funkcjonalności sklepu internetowego, które wymagają instalacji plików cookies, a tym samym spowodować utrudnienia w korzystaniu ze sklepu.


Top